Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2008

Tara Fuki - Auris

Δυο γυναίκες από την Τσεχία, δυο αισθαντικές φωνές, δυο βιολοντσέλα …συνθέτουν ένα μουσικό στυλ τόσο πρωτότυπο που ξεφεύγει από κάθε πιθανή ταξινόμηση, αλλά σίγουρα μαγεύει αυτούς που είναι ανοιχτοί σε πειραματισμούς και δεν φοβούνται να ονειρευτούν. Όπως και στα όνειρα, η μουσική τους μπορεί να χαϊδέψει απαλά και να ανακουφίσει, αλλά και να μας ταρακουνήσει με την άγρια αμεσότητά της.

Στην μουσική και τους στίχους τους βασική έμπνευση είναι η ποίηση της νύχτας και των ονείρων, που κατά την άποψή τους είναι εκφράσεις του υποσυνείδητου. "Αυτό που μας συμβαίνει την νύχτα είναι εντελώς διαφορετικό και μερικές φορές πιο αληθινό από αυτό που αντιλαμβανόμαστε την ημέρα", λέει η Andrea Konstankiewicz που μαζί με την Dorota Barovà αποτελούν το γκρουπ.

Συναντήθηκαν στο Μπρνο όπου σπούδαζαν μουσικολογία στο Τμήμα Φιλοσοφίας. Η Αντρέα (γεννημένη το 1972) ήταν εκείνη την εποχή μέλος του συγκροτήματος ΒOO ενώ η Ντορότα (γεννημένη το 1975) έπαιζε στο εναλλακτικό συγκρότημα Lippany. Θέλοντας να παίξουν σε ένα ακουστικό σχήμα δημιούργησαν το γκρουπ Tara Fuki και to 2001 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους CD με τίτλο Piosenki Do Snu που αμέσως γνώρισε μεγάλη επιτυχία και ξεπέρασε τα σύνορα της χώρας τους. Aκολούθησε το 2003 το Kapka, ένα από τα κομμάτια του συμπεριλήφθηκε στη συλλογή World 2006 του BBC. Το 2007, επιτέλους, κυκλοφόρησε το καινούργιο τους CD το Auris. Τις θυμόμαστε από τα δύο κονσέρτα τους τον Ιούνιο του 2003, στις Γιορτές της Γης, ήταν οι πρώτες και μοναδικές εμφανίσεις τους στην Ελλάδα.

Ακούμε το Czerwone Jabluszko.

Tara Fuki - Czerwo...

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

I've only come across their music not long ago, i must say that it is really a wonderful art.

https://musicadvisor.com/half-note