Τρίτη 1 Απριλίου 2008

World Music Charts Europe – Απρίλιος 2008

1. 800 Mercan Dede, Turkey/Canada (Doublemoon). Άργησε να μπει στα charts, αλλά απ’ τη στιγμή που κατέλαβε την 14η θέση τον Μάρτιο ήταν απολύτως βέβαιο ότι θα φτάσει στην κορυφή.

2. FRAGILE BEAUTY Huong Thanh, Vietnam/France (ACT). 2ος μήνας στην 2η θέση για την βιτεναμέζα τραγουδίστρια με την φοβερή φωνή.

3. THE MANDE VARIATIONS Toumani Diabate, Mali (World Circuit). Άνοδος κατά μία θέση για το νέο άλμπουμ του μαλινέζου βιρτουόζου του kora.

4. NEW DAWN Neco Novellas, Mozambique (World Connection). Από την 13η στην 4η θέση για ένα άλμπουμ που θέλει να είναι “απάντηση στην παγκοσμιοποίηση”.

5. WAMATO Les Amazones de Guinee, Guinea (Sterns). Τρίτος μήνας στα charts με ελαφρά πτώση, από την 2η στην 3η θέση και τώρα στην 5η.

6. 1 REAL DJ Dolores, Brazil (Ziriguiboom). 2ος μήνας στα charts και στην ίδια θέση.

7. AKAPELLEANDO Vocal Sampling, Cuba (Skip Records). 2ος μήνας στα charts για το φωνητικό συγκρότημα από την Αβάνα. Από την 16η στην 7η θέση.

8. DIASPORA HI-FI Watcha Clan, France (Piranha). 3ος μήνας στα charts, από την 3η στην 1η θέση και τώρα στην 8η.

9. SOUNDS FROM A BYGONE AGE VOL. 5 Gabi Lunca, Romania (Asphalt Tango). Νέα είσοδος στα charts για μία από τις μεγάλες κυρίες του ρουμάνικου τραγουδιού, με ένα άλμπουμ που δικαιώνει τον τίτλο του καθώς περιλαμβάνει επιλεγμένες ηχογραφήσεις της από το 1956 ως το 1978.

10. BALDAMORE Hadouk Trio, France (Naive). Νέα είσοδος στα charts για το τρίο από τη Γαλλία που εδώ και 10 χρόνια αναμιγνύει την τζαζ και το swing με αφρικάνικους και ανατολίτικους ήχους.

11. SOUL SCIENCE Justin Adams & Juldeh Camara, UK/Gambia (Wayward). 3ος μήνας στα charts γι’ αυτήν την συνεργασία του βρετανού με τον αφρικανό μουσικό.

12. BLACK STARS - GHANAS HIPLIFE GENERATION Various Artists, (Outhere). Νέα είσοδος για ένα άλμπουμ που παρουσιάζει μερικούς από τους δημοφιλέστερους Hiplife μουσικούς της Γκάνα στον υπόλοιπο κόσμο.

13. GRANDE FINALE Magnifico, Slovenia (Arih). 3ος μήνας στα charts για τον σλοβένο “desperado” κιθαρίστα Magnifico. Από την 18η στην 5η θέση και τώρα στην 13η.

14. KOBZAR Haydamaky, Ukraine (EastBlok). 2ος μήνας στα charts για το ethno folk συγκρότημα από την Ουκρανία. Από την 7η στην 14η θέση.

15. ZEGAR ZIVI Zegar Zivi, Croatia (Cloud Valley Music). Μετά τον πόλεμο η ζωή ξαναβρήκε τους κανονικούς της ρυθμούς και μια παρέα σέρβων κτηνοτρόφων γιορτάζουν την επιστροφή στην γενέτειρά τους, την πόλη Zegar στην Κροατία. Αυθεντική πολυφωνική μουσική και πρώτη είσοδος στα charts.

16. EL CORAZON TIENE TRES PUERTAS Dulce Pontes, Portugal (Resistencia). 2ος μήνας στα charts για την πορτογαλίδα ερμηνεύτρια των Fado. Από την 18η στην 16η θέση.

17. TUDO AZUL Velha Guarda da Portela, Brazil (Red Circle Music). Οι παλαίμαχοι (Velha Guarda = παλιά φρουρά) της σχολής σάμπα Portela στο Ρίο, μαζί με την κόρη του διευθυντή τους που τυχαίνει να είναι η σταρ Marisa Monte, ηχογραφούν το 1999 ένα δίσκο με αυθεντική σάμπα. Πέρασαν πολλά χρόνια έως ότου κυκλοφορήσει στην Ευρώπη και νάτος και στα charts.

18. THE GARIFUNA WOMEN'S PROJECT Umalali, Belize/Guatemala (Cumbancha). Ένα πολυαναμενόμενο άλμπουμ με την γυναικεία πλευρά της κληρονομιάς των Garifuna (μιας μικρής εθνότητας που βρίσκεται διασκορπισμένη στην Belize, τη Γουατεμάλα και αλλού). Μαζί τους οι μουσικοί των Garifuna Collective του πρόσφατα χαμένου Andy Palacio και ένα μουσικό κοκτέιλ ήχων και ρυθμών της Αφρικής και της Καραϊβικής. Μόλις κυκλοφόρησε μπήκε στα charts και έχει μέλλον.

19. DEVOTION Cheb i Sabbah, USA/India (Six Degrees). 2ος μήνας στα charts για τον ινδό DJ που με έδρα το San Francisco αναμιγνύει κλασσική ινδική μουσική με trance. Από την 17η στην 19η θέση.

20. AKWABA INISENE Aly Keita, Ivory Coast (Contre-Jour). Πρώτη είσοδο στα charts για τον μάγο του balafon (ένα είδος αφρικάνικου ξυλόφωνου) που ζει πλέον στο Βερολίνο.

(Με κεφαλαία bold γράφουμε τον τίτλο του άλμπουμ, ακολουθεί το σχήμα, η χώρα και σε παρένθεση η δισκογραφική εταιρεία. Περισσότερες πληροφορίες ή μουσικά κομμάτια μπορείτε να βρείτε ακολουθώντας τα link. Περισσότερα στο http://www.wmce.de/).

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

http://eurovoice.tv/profile/displayed/

Psifiste mas ston Panevropaiko Diagonismo Mousikis EuroVoice 2010.. (oi psifoi einai dwrean)
Vote us at the European Music Contest EuroVoice 2010.. (the Votes are Free)

...Mporeite na psifizete mia fora thn mera!! / You Can Vote once per day!......