Κυριακή 6 Απριλίου 2008

Balkan Beat Box στο Gaia Festival

O Τomer Yosef που έκλεψε την παράσταση
Mια πολύ καλή συναυλία απολαύσαμε την Παρασκευή 4 Απριλίου στο Principal στο πλαίσιο του Gaia Festival. Ήταν οι Balkan Beat Box, το πολυεθνικό project του σαξοφωνίστα και πρώην μέλους των Gogol Bordello Ori Kaplan και του μουσικού παραγωγού Tamir Muskat των Firewater. Μουσικά ηχοχρώματα από την Μεσόγειο και την ανατολική Ευρώπη, βαλκανικές μελωδίες και αραβικοί ρυθμοί αναμεμειγμένα με electronica, beats, samples, heavy raga bass και απίστευτη ενέργεια παρέσυραν το κοινό σε ξέφρενο χορό. Την παράσταση όμως έκλεψε ο Τomer Yosef o αεικίνητος τραγουδιστής τους που ξεκίνησε την καριέρα του σαν stant-up κωμικός στο Ισραήλ, συνέχισε σαν τραγουδιστής σε ροκ συγκροτήματα, συμμετείχε σαν guest στα δύο άλμπουμ των ΒΒΒ και πλέον είναι αναπόσπαστο μέλος στις περιοδείες τους. Εκπληκτικό κλαρίνο και από τον Eyal Talmudi, της ισραηλινής klezmer μπάντας Oy Division. Καλύτερη στιγμή της συναυλίας η εισβολή δεκάδων χορευτών και κατάληψη της σκηνής, με την προτροπή των μελών της μπάντας.
Είχαν προηγηθεί οι γάλλοι Ζiveli Orkestar, καλοί μουσικοί που ξεσήκωσαν τον κόσμο, αλλά κατά την προσωπική μου γνώμη, κάτι τους έλειπε, πείτε το βαλκανική ψυχή, πείτε όπως θέλετε. Είναι το ίδιο που λείπει και από αρκετές ακόμα γαλλόφωνες κυρίως μπάντες χάλκινων.
Την επόμενη μέρα το Σάββατο ήταν η σειρά του Dj Shantel στο Orient αυτή την φορά. Είχαμε επισημάνει σε προηγούμενο post ότι ο συγκεκριμένος χώρος δεν ενδείκνυται αλλά ο Shantel δεν κόλωσε παρόλο που δεν εισακούστηκε η αρχική προτροπή του να πετάξουν καρέκλες και τραπέζια από τα παράθυρα. Ανέβαινε πάνω στην κονσόλα, ξήλωσε τις κουρτίνες, κρεμόταν στο παράθυρο και καλούσε τους περαστικούς στο πάρτυ, μοίραζε βότκες στον κόσμο και έκανε ότι περνούσε απ΄ το χέρι του για να μας παρασύρει στους ξέφρενους ρυθμούς του.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

http://eurovoice.tv/profile/displayed/

Psifiste mas ston Panevropaiko Diagonismo Mousikis EuroVoice 2010.. (oi psifoi einai dwrean)
Vote us at the European Music Contest EuroVoice 2010.. (the Votes are Free)

...Mporeite na psifizete mia fora thn mera!! / You Can Vote once per day!......