Δευτέρα 4 Ιουνίου 2007

Cosmopolis, το φεστιβάλ της Καβάλας

Τελικά φαίνεται να είναι αναπόφευκτο. Όταν ένα φεστιβάλ καθιερώνεται, κάτι αρχίζει να αλλάζει… Ο λόγος για το Cosmopolis στην Καβάλα που τα προηγούμενα χρόνια είχε φιλοξενήσει σημαντικά ονόματα της world μουσικής σκηνής όπως τους Fanfare Ciocarlia, τους Sandy Lopicic Orkestar, τον Rachid Taha, την Orquesta Aragon, το Radio Tarifa, τον Mory Kante, τον Chico & The Gypsies κ.ά.

Φέτος μάλλον έκανε μια στροφή προς το «εμπορικότερον» αλλά και «χορευτικότερον». Έτσι φέτος το πρόγραμμα εκτός από τον Sergent Garcia (που πολύ μας αρέσει) περιλαμβάνει τον ιρανό hitάκια Arash αλλά και τους γερμανούς Reamonn, που έκαναν μεγάλη επιτυχία τον χειμώνα στη χώρα μας με το "Tonight" και το ηχογράφησε μάλιστα και ο Χατζηγιάννης τραγουδώντας εναλλάξ με τον Rea Garvey σε ελληνικούς και αγγλικούς στίχους, και που μόλις τον Μάρτιο έδωσαν συναυλίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Επίσης καθώς δεν πρέπει να λείπει και το ελληνικό πρόγραμμα φιλοξενεί τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα μαζί με τον Σάκη Μπουλά, τον Αντώνη Μιτζέλο και τον Δημήτρη Σταρόβα. Όπως δήλωσαν οι διοργανωτές σε συνέντευξη τύπου στην Καβάλα «από φέτος αποκτά...International χαρακτήρα, διατηρώντας όμως όλα τα ethnic χαρακτηριστικά του».

Διοργανώνεται φέτος για 7η χρονιά, από 18 έως 22 Ιουλίου από τον Δήμο Καβάλας και τη ΔΑΝΕΚ, εξελίσσεται κυρίως στη χερσόνησο της Παναγιάς με street bazaar, παραδοσιακά χορευτικά συγκροτήματα (από Αρμενία, Ρωσία, Ισραήλ, Κίνα, Ν. Ζηλανδία, Σλοβακία, Χιλή και από τη Λειβαδιά), εστιατόριο με παραδοσιακές γεύσεις των χωρών που συμμετέχουν, εικαστικές εκθέσεις στο Φρούριο και παιδική σκηνή με παραστάσεις κουκλοθέατρου. Οι συναυλίες από πέρσι μεταφέρθηκαν στον Λιμενοβραχίονα και έχουν εισιτήριο μόλις 5 ευρώ εκτός από τους Reamonn που ανεβαίνει στα 10 ευρώ. Οι πιτσιρικάδες θα ενθουσιαστούν…

Περισσότερες πληροφορίες και το πλήρες πρόγραμμα στο http://www.kavala-cosmopolis.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: