Τρίτη 17 Απριλίου 2007

Fanfare Ciocarlia - Queens and Kings

Με το πέμπτο τους άλμπουμ οι δημιουργοί του Balkan Funk, που έκαναν όλο τον πλανήτη να χορέψει στους δαιμονισμένους ρυθμούς τους, πυροδοτούν και πάλι μια μουσική έκρηξη, κερδίζοντας, για μια ακόμη φορά, τη διεθνή αναγνώριση. Ήδη έχει κατακτήσει την πρώτη θέση στο World Music Charts Europe και ανακηρύχθηκε ως “Top of the World Album” στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού Songlines.

Καταργώντας τα σύνορα, περισσότεροι από δυο δωδεκάδες τσιγγάνοι μουσικοί, από τη Γαλλία ως τη Βουλγαρία, συνεργάστηκαν στη δημιουργία αυτού του άλμπουμ που χαρακτηρίστηκε ως ένα εξαιρετικό πανηγύρι της τσιγγάνικης μουσικής.

Καλεσμένοι τους η αφρόκρεμα της τσιγγάνικης μουσικής όπως οι KAL και ο Saban Bajramovic (Serbia), η Esma Redzepova (FYROM), ο Jony Iliev (Bulgaria), η Ljiljana Butler (Bosnia), ο Dan Armeanca και η Florentina Sandu (Romania), η Mitsou (Hungary) και οι Kaloome (France). Κάποιοι μπορεί να αναρωτηθούν πως τα δαιμονικά χάλκινα πνευστά μπορούν να συνυπάρχουν με flamenco κιθάρες, αφηνιασμένα βιολιά και μελωδικά ακορντεόν. Δεν έχουν παρά να το ακούσουν.

Και ο δίσκος κλείνει με μια καταπληκτική διασκευή του Born To Be Wild, που μπορείτε να ακούσετε στη συνέχεια.

Fanfare_Ciocarlia-...

Να θυμίσουμε ότι πέρσι οι Fanfare Ciocarlia έδωσαν μια μοναδική συναυλία στη χώρα μας, στις Γιορτές της Γης (Earth Festival), στη Βλάστη Κοζάνης, στις 15 Ιουλίου. Από κει και το ερασιτεχνικό βιντεάκι που αλιεύσαμε στο YouToube.

Δισκογραφία:
2005 CD "Gili Garabdi - Ancient Secrets of Gypsy Brass"
2004 DVD "Gypsy Brass Legends - The Story of the Band"
2001 CD "Iag Bari - the Gypsy horns from the mountains beyond"
1999 CD "Baro Biao - World Wide Wedding"
1998 CD "Radio Pascani"

Fanfare Ciocarlia - Manea Cu Voca (από το CD Baro Biao)

Δεν υπάρχουν σχόλια: