Τρίτη 3 Ιουνίου 2008

Balkan Bus 2 «Η Λαϊκή Μουσική των Βαλκανίων»

Τελικά τα καταφέραμε, ανακαλύψαμε το πρόγραμμα του φετινού Balkan Bus 2 «Η Λαϊκή Μουσική των Βαλκανίων» (…δεν αστειευόμαστε, είναι κατόρθωμα να το ανακαλύψεις) που διοργανώνεται 5-8 Ιουνίου στην Κομοτηνή από τον Δήμο Κομοτηνής.

Tavaf Varbilau από τη Ρουμανία και Bujar Qamili από την Αλβανία, την Πέμπτη 5 Ιουνίου.

Merima Njegomir – Mijatovic Milos από τη Σερβία και Pepa Hristozova & Milko από τη Βουλγαρία, την Παρασκευή 6 Ιουνίου.

Selimova Zelcevski Kevser - Dordi Zelcevski από τη F.Y.R.O.M. και Bekir Unluataer – Dilek Turkan από τη Τουρκία, το Σάββατο 7 Ιουνίου και

Πόλυ Πάνου - Γιώργος Μαργαρίτης την Κυριακή 8 Ιουνίου

Στις 8.30 το βράδυ στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής.

Σχόλια δεν θέλουμε να κάνουμε, πήγαμε πέρσι και γράψαμε τις εντυπώσεις μας. Είχαμε πάντως την εντύπωση ότι ξέρουμε και πέντε πράγματα για τη μουσική των Βαλκανίων μέχρι που είδαμε το πρόγραμμα και ανακαλύψαμε πόσο άσχετοι είμαστε καθώς δεν ξέρουμε κανένα από τους βαλκάνιους μουσικούς που συμμετέχουν.

7 σχόλια:

Πέτρος Αλμπάνης είπε...

Κανένα σχόλιο. Μόνο προετοιμασία για τις "Γιορτές της Γης"...

Ανώνυμος είπε...

Μια διόρθωση στην ανακοίνωση του Δήμου Κομοτηναίων (κι όχι σε σας που δεν φταίτε φυσικά για την αναπαραγωγή...) Το σχετικά ενδιαφέρον συγκρότημα της πρώτης μέρας από τη Ρουμανία είναι ΜΑΛΛΟΝ οι "Taraful de la Varbilau" κι όχι ο/οι "Tavaf ... κλπ."
Επιτρέψτε μου κατά τα άλλα και την επανάληψη χθεσινού μου σχολίου και σ'αυτή τη θέση... Έλεγα: " Έχετε χίλια στα εκατό δίκιο...Πού τα θυμήθηκα? Ψάχνοντας τις φετεινές εκδηλώσεις... Πέρυσι, εν πάση περιπτώσει υπήρχαν και κάποια ονόματα... Φέτος, 2-3 μέρες πριν την έναρξη, το πρόγραμμα είναι άφαντο στο Διαδίκτυο και από ονόματα...μόνο ο Πανθρακικός Α' Εθνική... Κρίμα...( για το Balkan Bus 2.., όχι για τον Πανθρακικό φυσικά...) Θα είναι και πάλι κι ο κύριος Υπουργός άραγες - εκτός από τον κύριο Δήμαρχο? "

BalkanM είπε...

Ένα ιδιαίτερα αποκαλυπτικό σχόλιο για το Balkan Bus φιλοξενεί το blog Piazza Del Popolo (http://piazzadelpopolo.blogspot.com/2008/06/balkan-bus-festival.html). Σύμφωνα λοιπόν με τα έγγραφα που παρουσιάζει, ο Δήμος Κομοτηνής επιχορηγήθηκε από το υπουργείο εξωτερικών (δηλαδή τον τότε υφυπουργό και βουλευτή Κομοτηνής Ευριπίδη Στυλιανίδη) με 54.500€ για τις ανάγκες του φεστιβάλ. Φυσικά στα χρήματα αυτά δεν περιλαμβάνονται αμοιβές των συγκροτημάτων ούτε και τα μεταφορικά τους. Πως δαπανήθηκαν αυτά τα χρήματα? To μεγάλο φαγοπότι είναι άλλωστε ο τίτλος του post. Κρατηθείτε, έξοδα για διανυκτερεύσεις 18.641,85€ και για γεύματα 17.063,48€ (καλά τι έφαγαν?).
Όσον αφορά τις κρατικές χρηματοδοτήσεις φαίνεται ότι έχουν συγκεκριμένες προτιμήσεις και προφανώς η ποιότητα δεν περιλαμβάνεται στα κριτήριά τους. Για παράδειγμα έτερο θρακιώτικο φεστιβάλ που απεφάσισε να αναβαθμιστεί σε σκυλάδικο χρηματοδοτείται φέτος από οκτώ (ναι 8) υπουργεία.
Όλα για τον πολιτισμό λοιπόν…

BalkanM είπε...

Μεταφέρουμε και ένα σχόλιο που αφορά το blog μας με τίτλο «Η κριτική της κριτικής ω κριτική» που δημοσιεύτηκε σήμερα στο blog ΚΟΜΟΤΗ-ΝΕΟΙ (http://komotini69100.blogspot.com/2008/06/blog-post.html). Βέβαια εμείς είχαμε κάνει την κριτική μας πριν ένα χρόνο, αλλά αυτοί την ανακάλυψαν σήμερα. Καλό θα κάνουν πάντως να την ξαναδιαβάσουν πιο προσεκτικά και να βγάλουν τις παρωπίδες από τα ματάκια τους. Ακολουθεί το σχόλιο που διατηρεί και την ορθογραφία του γράφοντος:

Εμείς τώρα τι να πούμε, όταν βγήκαν οι «ειδικοί» από το δικό τους blog και μας τα είπαν όλα για το balkan-bus;
Μάθαμε ότι η περσινή διοργάνωση ήταν κάκιστη.
Οτι οι τραγουδιστές ήταν παγκοσμίως άγνωστοι (περίεργο αφού κάποιοι άλλοι είχαν ανακαλύψει ότι αρκετοί από αυτούς διέθεταν και δική τους ιστοσελίδα)
Ότι η πλατεία μας είναι εντελώς χάλια (εδω δεν έχουν και πολύ άδικο)
Ότι υπήρχαν πολλοί τσιγγάνοι (Μα στους τσιγγάνους δεν απευθύνεται το φεστιβάλ);
Ότι ο δήμαρχος έδωσε στους τραγουδιστές πλακέτες (μήπως θα ήθελαν να τους δώσει μια κλωτσιά στα οπίσθια τους «βρωμόγυφτους»;)
Και όλα αυτά από κάποιους που προφανώς είναι αυθεντίες στη μουσική των Βαλκανίων.
Μάλλον θα πρέπει να τους πούμε και συγγνώμη επειδή αυθαδιάσαμε και δεν ζητήσαμε τη γνώμη τους.
Θα μας συγχωρέσουν; Δεν θα μας συγχωρέσουν; Αυτό το μαράζι θα μας φάει
Άσε δε που όλο αυτό το «άθλιο» πανυγηράκι κόστισε 54.000 ευρώ τα οποία πληρώθηκαν με "μυστικά" κονδύλια τα οποία όμως παραδόξως και αποδείξεις έχουν και από το δημοτικό συμβούλιο πέρασαν
Τι κρίμα όμως που συγχρόνως κανένας δεν αναρωτιέται πόσο στοιχίζει το φεστιβάλ κερασιού στο Σώστη και ποιος το χρηματοδοτεί.
Όπως δεν είδαμε και τους ειδικούς περί της μουσικής των Βαλκανίων να κρίνουν τα τραγούδια που ακούγονται εκεί.
Αλλά την απάντηση την ξέρουμε από τώρα
Ούτε είδαν ούτε άκουσαν τίποτα.
Κακώς βέβαια αφού είναι υπό την αιγίδα του Τούρκικου υπουργείου πολιτισμού, το οποίο όλο και κάποια ανακοίνωση θα έβγαλε…

Ανώνυμος είπε...

http://eurovoice.tv/profile/displayed/

Psifiste mas ston Panevropaiko Diagonismo Mousikis EuroVoice 2010.. (oi psifoi einai dwrean)
Vote us at the European Music Contest EuroVoice 2010.. (the Votes are Free)

...Mporeite na psifizete mia fora thn mera!! / You Can Vote once per day!......

Ανώνυμος είπε...

facebook likes
1000 facebook likes

http://www.modmomsclub.com/content/make-treats-little-less-sweet http://www.tbn.ca/retailer/rtdb/detail/211.htm?page=1
buy facebook likes get facebook likes buy facebook likes
this is what I have: - file anti-virus - mail anti-virus - web anti-virus - im anti-virus - firewall - anti-spam - anti-phishing - anti-banner Is that all I need, or is there something I'm missing? Full stars for the best answer : )

buy facebook likes 1000 facebook likes [url=http://1000fbfans.info]1000 facebook likes [/url] buy facebook likes

Ανώνυμος είπε...

Είναι πραγματικά ένα δροσερό και χρήσιμο κομμάτι των πληροφοριών. Είμαι ικανοποιημένος που αυτό το κοινό χρήσιμες πληροφορίες μαζί μας. Παρακαλώ μείνετε μαζί μας ενημέρωσε όπως αυτό. Ευχαριστίες για τη διανομή.