Δευτέρα 3 Μαρτίου 2008

World Music Charts Europe – Μάρτιος 2008

1. DIASPORA HI-FI Watcha Clan, France (Piranha). Δεύτερος μήνας στα charts, από την 3η στην 1η θέση.

2. FRAGILE BEAUTY Huong Thanh, Vietnam/France (ACT). Εντυπωσιακή είσοδος κατευθείαν στην 2η θέση για την βιτεναμέζα τραγουδίστρια με την φοβερή φωνή.

3. WAMATO Les Amazones de Guinee, Guinea (Sterns). Δεύτερος μήνας στα charts με ελαφρά πτώση, από την 2 στην 3 θέση.

4. THE MANDE VARIATIONS Toumani Diabate, Mali (World Circuit). Νέα είσοδος με το ολοκαίνουργιο άλμπουμ του μαλινέζου βιρτουόζου του kora.

5. GRANDE FINALE Magnifico, Slovenia (Arih). Εντυπωσιακή άνοδος για τον σλοβένο “desperado” κιθαρίστα Magnifico. Από την 18η στην 5η θέση.

6. 1 REAL DJ Dolores, Brazil (Ziriguiboom). Πρώτη βδομάδα στα charts και 6η θέση.

7. KOBZAR Haydamaky, Ukraine (EastBlok). Επίσης πρώτη βδομάδα στα charts και 7η θέση για το ethno folk συγκρότημα από την Ουκρανία.

8. ELS AMANTS DE LILITH Lidia Pujol, Spain (Temps). 3ος μήνας στα charts, από την 11η στην 9η θέση και τώρα στην 8η.

9. THE SOUL OF ARMENIA Djivan Gasparyan, Armenia (Network Medien). 4 μήνες στα charts, 2 μήνες στην 1η θέση και φυσιολογική πτώση πλέον στην 9η θέση για τον αρμένιο συνθέτη και δεξιοτέχνη του duduk (αρμένικο φλάουτο από ξύλο ροδακινιάς).

10. TAKSIM TRIO Taksim Trio, Turkey (Doublemoon Records). 12η θέση τον Δεκέμβριο, 5η τον Ιανουάριο, 4η τον Φεβρουάριο και επίσης φυσιολογικά πλέον στην 10η θέση.

11. D'ICI ET D'AILLEURS Soha, France/Algeria (Virgin EMI). Μια προκλητική μίξη του γαλλικού κλασσικού τραγουδιού με reggae και Afro-jazz, από την αλγερινογαλλίδα τραγουδίστρια. 2ος μήνας στα charts, από την 16η στην 11η θέση.

12. SOUL SCIENCE Justin Adams & Juldeh Camara, UK/Gambia (Wayward). 2ος μήνας στα charts γι’ αυτήν την συνεργασία του βρετανού με τον αφρικανό μουσικό.

13. NEW DAWN Neco Novellas, Mozambique (World Connection). 1η είσοδος στα charts για ένα άλμπουμ “απάντηση στην παγκοσμιοποίηση”.

14. 800 Mercan Dede, Turkey/Canada (Doublemoon). Αρκετούς μήνες μετά την κυκλοφορία του 1η είσοδος στα charts.

15. RAISING SAND Robert Plant & Alison Krauss, UK/USA (Rounder). Μια απροσδόκητη συνεργασία του θρύλου των Led Zeppelin με την πριγκίπισσα του αμερικάνικου bluegrass. 3ος μήνας στα charts από την 20η στην 14η θέση και τώρα στην 15η.

16. AKAPELLEANDO Vocal Sampling, Cuba (Skip Records). 1η είσοδος στα charts για το φωνητικό συγκρότημα από την Αβάνα. (προσέξτε και μια a cappella διασκευή του Hotel California).

17. DEVOTION Cheb i Sabbah, USA/India (Six Degrees). 1η είσοδος στα charts για τον ινδό DJ που με έδρα το San Francisco αναμιγνύει κλασσική ινδική μουσική με trance.

18. EL CORAZON TIENE TRES PUERTAS Dulce Pontes, Portugal (Resistencia). 1η είσοδος στα charts για την πορτογαλλίδα ερμηνεύτρια των Fado.

19. BALANCO Deodato Siquir, Mozambique/Denmark (NCB). Ο ντράμερ από την Μοζαμβίκη που ζει πλέον στην Σκανδιναβία επιστρέφει με μια συλλογή από Latin και Afro-jazz grooves. 3ος μήνας στα charts από την 19η στην 15η και τώρα στην 19η θέση.

20. TUMI SESSIONS Chucho Valdez, Cuba (Tumi). 1η είσοδος στα charts και για τον μεγάλο κουβανό πιανίστα, παρόλο που η jazz μάλλον σπάνια εκπροσωπείται στο wmce.

(Με κεφαλαία bold γράφουμε τον τίτλο του άλμπουμ, ακολουθεί το σχήμα, η χώρα και σε παρένθεση η δισκογραφική εταιρεία. Περισσότερες πληροφορίες ή μουσικά κομμάτια μπορείτε να βρείτε ακολουθώντας τα link. Περισσότερα στο http://www.wmce.de/).

Δεν υπάρχουν σχόλια: