Τρίτη 18 Μαρτίου 2008

Gaia Festival 2008

Εντάξει απέχει από το να χαρακτηριστεί ως φεστιβάλ, στην πραγματικότητα πρόκειται για μια σειρά από συναυλίες, είχε και κάποια προβλήματα στην επικοινωνία (βλέπε προηγούμενο post) αλλά οι μουσικές που προτείνει μας αρέσουν και θα είμαστε σίγουρα εκεί. Ήδη έγινε η πρώτη συναυλία, το προηγούμενο Σάββατο, 15 Μαρτίου, με τους Οjos De Brujo Soundsystem, παρόλο που δεν έλειψαν και κάποια αρνητικά σχόλια (βλέπε εδώ). Το υπόλοιπο πρόγραμμα πάντως έχει ως εξής:

Παρασκευή 21 Μαρτίου, 9 μ.μ.
Οι Caravan Palace από τη Γαλλία, με electro - swing - jazz manouche ρυθμούς και support τους Boet Band (πρώην Βόρειοι Εταίροι) με βαλκανικά ηχοχρώματα, αυτοσχεδιασμούς και σκηνική δράση. Στην Θεσσαλονίκη, εμφανίζονται στο Principal club και την επόμενη μέρα, Σάββατο 22 Μαρτίου, στην Αθήνα στο Planet Music (Mετς). Τιμή εισιτηρίου 15 ευρώ προπώληση, (20 στο ταμείο)

Παρασκευή 28 Μαρτίου, 10 μ.μ.
Οι Watcha Clan, ένα μεσογειακό καραβάνι σε ένα μαγικό ταξίδι, από τα βαλκανικά βουνά στις μεσογειακές ακτές. Το νέο τους άλμπουμ Diaspora Hi-Fi βρίσκεται ήδη στην 1η θέση στα Worlds Music European Charts. Στην Θεσσαλονίκη, εμφανίζονται στο Orient και την επόμενη μέρα, 29 Μαρτίου, στην Αθήνα στο Planet Music (Mετς). Τιμή εισιτηρίου 15 ευρώ.

Παρασκευή 4 Aπριλίου, 10 μ.μ.
Οι Balkan Beat Box (Ισραήλ), ragga και hip hop με βαλκανικά πνευστά και αραβικές μελωδίες. Μαζί τους οι Ziveli Orkestar, μια μπάντα χάλκινων πνευστών από τη Γαλλία, που έγιναν ευρύτερα γνωστοί από την διαφήμιση της URSUS. Στην Θεσσαλονίκη, εμφανίζονται στο Principal club και το επόμενο βράδυ, 5 Απριλίου, στην Αθήνα στο Kerameikos live. Τιμή εισιτηρίου 25 ευρώ.

Σάββατο 5 Aπριλίου, 11 μ.μ.
Ο Shantel, αυτός ο απίθανος τύπος που απολαύσαμε το καλοκαίρι στις Γιορτές της Γης, ανατρέπει τις καθιερωμένες έννοιες του ύφους και της μορφής, σε μια παρανοϊκή ανάμιξη μουσικών που υπονομεύει την αναζήτηση της μουσικής “αυθεντικότητας”. Το τσιφτετέλι συναντά το hip hop, τα χάλκινα, την reggae και το rocknroll. Στην Θεσσαλονίκη, εμφανίζεται στο Orient, ενώ το προηγούμενο βράδυ, την Παρασκευή, στην Αθήνα, στο Club K46 (Γκάζι). Τιμή εισιτηρίου 15 ευρώ.

Παρασκευή 11 Aπριλίου, 10 μ.μ.
Οι 17 Hippies, μια πολυμελής μπάντα (εντάξει δεν είναι 17 αλλά 13) από η Γερμανία, που αναμιγνύει παραδοσιακή μουσική από Ανατολική Ευρώπη, Γαλλία και Αμερική, με τους ρυθμούς του Βερολίνου. Στην Θεσσαλονίκη, εμφανίζονται στο Principal club και το επόμενο βράδυ, 12 Απριλίου, στην Αθήνα στο Kerameikos live. Τιμή εισιτηρίου 15 ευρώ προπώληση, (20 στο ταμείο)