Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2007

Shantel - Disko Partizani

Τον είδαμε στη Βλάστη, στις Γιορτές της Γης, τον Ιούλιο, χορέψαμε μαζί του και τον γουστάραμε πολύ. Ακούσαμε και σε πρώτη παρουσίαση το νέο του δίσκο Radio Partizani,, που κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο. Βέβαια όταν μιξάρισε και κάποιο ελληνικό κομμάτι το θεωρήσαμε ως φιλοφρόνηση στο κοινό του. Έπρεπε να ακούσουμε το CD για να πάθουμε την πλάκα μας. Θα σπάσω κούπες, φύγε κι άσε με, Μανώλης, το προσφυγάκι, είναι μερικά μόνο από τα κομμάτια που ακούγονται.

Ότι ήταν τρελός το είχαμε καταλάβει, αλλά τόσο πολύ δεν το περιμέναμε. Το τσιφτετέλι συναντά το hip hop, τα χάλκινα, την reggae και το rocknroll. Μια παρανοϊκή ανάμιξη μουσικών που υπονομεύει την αναζήτηση της μουσικής “αυθεντικότητας” και ανατρέπει τις καθιερωμένες έννοιες του ύφους και της μορφής.

Για την παραγωγή συνεργάστηκαν μαζί του και πολλοί, μα πάρα πολλοί, μουσικοί: η σέρβα Vesna Petkovic, o τρομπετίστας Marko Markovic (γιος του Boban), ο βούλγαρος κλαρινετίστας Filip Simeonov των Taraf de Haidouks, ο ακορντεονίστας François Castiello των Bratsch, η καναδέζα Brenna MacCrimmon, ο Roy Paci για να αναφέρουμε μόνο μερικούς. Ο ίδιος γράφει ότι η έμπνευση για τα κομμάτια του ερχόταν ταξιδεύοντας και στα πιο απίθανα μέρη: σ’ ένα σιδηροδρομικό σταθμό στη Ρουμανία, σ’ ένα καφέ της εθνικής οδού στην Ελλάδα, στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, σ’ ένα αράβικο καφέ στο τελ Αβίδ, στο πίσω κάθισμα της μερσεντές ενός βασιλιά των τσιγγάνων από τη FYROM, και σε backstages στο Λονδίνο, το Παρίσι και το Rio de Janeiro.

Ακόμα δεν κυκλοφόρησε και αμέσως ανέβηκε στην ένατη θέση στα World Music Charts Europe. Σε λίγο καιρό θα τον ακούμε και στα μοδάτα club στα μέρη μας…

Περισσότερα: http://www.essayrecordings.com

SHANTEL - Koupes -...

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

psaxn sigrotima to opoio paizei rock me poli sovares valkanikes mousikes epiroes. apo ti kserw einai amerikaniko. an gnorizei kapoios...