Πέμπτη 17 Μαΐου 2007

Και ο Shantel στις Γιορτές της Γης

Ο Shantel (Στέφαν Χάντελ), ένας μουσικός με πολλά πρόσωπα και ταυτόχρονα παραγωγός που έχει χαρακτηριστεί ως ο «βασιλιάς του βαλκανικού dancefloor» (Mondomix), ήταν ο νικητής του BBC Award 2006 και νούμερο 1 στα τσαρτς της Ευρωπαϊκής World Music. Το τελευταίο του άλμπουμ "Bucovina Club Vol.2" ψηφίστηκε ως η καλύτερη παραγωγή από το βρετανικό περιοδικό Songlines. Γερμανικά και γαλλικά τηλεοπτικά προγράμματα (ZDF, ARD & Arte) του έκαναν σημαντικά αφιερώματα. Ο Shantel έφερε τους ξεσηκωτικούς ήχους της ανατολικής Ευρώπης στα clubs και είναι αναγνωρισμένος παγκοσμίως για τα πολύ επιτυχημένα mix από βαλκανικά beats, Gypsy-Grooves και Freestyle Electronica.

Ξεκίνησε την επανάσταση του στυλ του μετά από ένα ταξίδι στην Bucovina, μια περιοχή στα σύνορα της Ρουμανίας με την Ουκρανία, από όπου κατάγεται η οικογένεια της μητέρας του. Ο Shantel πυροδότησε ένα εντελώς νέο κύμα στην μουσική κουλτούρα το οποίο υιοθέτησε τους ζωντανούς ρυθμούς της ανατολής χωρίς κανένα από τα συνηθισμένα κλισέ, ηθολογικά έρματα ή φολκλόρ στοιχεία. Ένας νέος ήχος γεννήθηκε για να κυριαρχήσει. Το αξεπέραστο mix από ρομαντισμό, πάθος, φωτιά και αναρχία, έχει κάνει τον Shantel και τους Bucovina Club ένα από τα πιο ενδιαφέροντα μουσικά ρεύματα στον πλανήτη. O Shantel έχει παρουσιάσει τη μουσική καταιγίδα του σε χώρους όπως η Κρατική Όπερα του Βερολίνου, και η Ακαδημία Brixton στο Λονδίνο, το Tim Festival στο Ρίο ντε Τζανέϊρο, το Cabaret Sauvage του Παρισιού, και το θρυλικό Transmusicales Festival στην Rennes.

Παίζει σταθερά σε αρκετές ευρωπαϊκές πόλεις, όπως το Βερολίνο, η Βιέννη, η Ζυρίχη ή η Κωσταντινούπολη. Μόλις ολοκλήρωσε μία τουρνέ με τον βρετανό κωμικό Borat Αka Ali G., αλλιώς Sasha Baron Cohen κι επίσης μόλις ολοκλήρωσε το sound track της νέας ταινίας Fatih Akin, The Edge of Heaven (Auf der anderen Seite ο γερμανικός τίτλος), η παγκόσμια πρεμιέρα της οποίας θα γίνει στο φεστιβάλ των Καννών αυτή την βδομάδα. Το νέο του προσωπικό άλμπουμ "Disko Partizani" θα κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο του 2007.

Οι εμφανίσεις του Shantel είναι ένα μεγάλο πανηγύρι καθώς τα πάρτυ του συνεχίζουν από εκεί που σταματούν τα εκστατικά κύματα της house και της techno γενιάς. Όπως έγραψε ο τύπος: «Ο Shantel και οι BucovinaClub είναι ίσως η πιο πολλά υποσχόμενη σύλληψη μουσικής και διασκέδασης μετά την είσοδο του acidhouse!». Χωρίς αμφιβολία αφού διαθέτει την τέχνη να μιξάρει τη μαγεία της ανατολικής ευρώπης και έναν hi-tech παλμό. Φέρνει κοντά όλες τις σκηνές, τις ηλικίες και τις χώρες. Γι' αυτό κλωτσήστε τον καναπέ, ανοίξτε μία βότκα και αφήστε το πάρτυ να ξεκινήσει.

Shantel feat. Orkestar Bobana Markovica


Για περισσότερα καθώς και για το (μέχρι στιγμής) πρόγραμμα των Γιορτών της Γης επισκεφτείτε το www.earthfestival.gr

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

o shantel itane apla foveros!!apo tis kaluteres bradies..!!!sugxaritiria gia ti diorganwsi solous tous blatsiwtes alla kai genika se osous boithisan oi fetines giortes tis gis na exoun tosi epituxia kia na mazepsoun toso kosmo!!!

Ανώνυμος είπε...

Εχώ πάθει πλάκα με τον τύπο ...