Τετάρτη 13 Ιουνίου 2007

Για όσους αναζητούν το διαφορετικό...

Κατά κοινή παραδοχή οι Γιορτές της Γης αποτελούν ένα ξεχωριστό καλοκαιρινό γεγονός και όπως δείχνει η ανταπόκριση του κόσμου, η φετινή διοργάνωση θα ξεπεράσει σε επιτυχία κάθε προηγούμενη.

Οι «Γιορτές της Γης», η πολυπολιτισμική γιορτή, που σέβεται το περιβάλλον, διοργανώνεται και φέτος, για έβδομη συνεχή χρονιά, στα οροπέδια του Σινιάτσικου, στο πανέμορφο χωριό της Βλάστης Κοζάνης, από τις 12 έως τις 15 Ιουλίου 2007, με την οργανωτική ευθύνη της Κοινότητας Βλάστης και την συνεργασία της Εταιρείας Περιβαλλοντικής Έρευνας και Ενημέρωσης ΟΙΚΟΤΟΠΙΑ. Σε υψόμετρο 1.240 μέτρων, έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες θα δώσουν το «παρών» σε μια πολυπολιτισμική γιορτή, μια συνάντηση πολιτισμών που επιχειρεί να αναδείξει την ύπαρξη του διαφορετικού και να αποδείξει ότι η συνύπαρξη των πολιτισμών μόνο γιορτή μπορεί να είναι.

Φέτος, μόνο στην κεντρική σκηνή, υπάρχει ένα συμβολικό εισιτήριο 5 ευρώ (15 ευρώ το διαρκείας για όλο το τετραήμερο), ενώ όλες οι άλλες δραστηριότητες έχουν ελεύθερη είσοδο. Επιπλέον προσφέρεται και η δυνατότητα δωρεάν διαμονής, σε ένα πανέμορφο φυσικό περιβάλλον, στο κάμπινγκ που λειτουργεί για τις μέρες των γιορτών στον λόφο του Προφήτη Ηλία, δίπλα στο χωριό.

Το πολυσυλλεκτικό και ποικιλόχρωμο συναυλιακό πρόγραμμα, που φτιάχτηκε με κέφι, γνώση και πολύ μεράκι, περιλαμβάνει γνωστά ονόματα της ευρωπαϊκής και ελληνικής μουσικής σκηνής:

Ιvo Papasov & his Wedding Band (Βουλγαρία)

Shantel, king of the Balkan dancefloor, (Γερμανία)

KAL, urban gypsy beats from Serbia

Μάρθα Φριντζήλα – Λιζέτα Καλημέρη

Καλλιόπη Βέττα

ΔΑΡΝΑΚΕΣ

Ερασιτέχνες Εραστές

Acoustic Wire project (Ηλίας Ζάικος, κιθάρα - Ζωτήρης Ζήσης, μπάσο)

MakaM

Two (Νίκος Ντουνούσης - Βασίλης Παπαδόπουλος)

και συμπληρώνεται με μουσικά happening, dj set και απρόοπτες μεσημεριανές συναυλίες στον χώρο του κάμπινγκ, συζητήσεις και σεμινάρια, εικαστικές και φωτογραφικές εκθέσεις, παραστάσεις Καραγκιόζη από τούρκους και έλληνες καραγκιοζοπαίχτες, προβολές, παζάρι βιολογικών προϊόντων και χειροτεχνιών, παιδότοπο, παρουσιάσεις της δράσης Περιβαλλοντικών Οργανώσεων, ορεινή πεζοπορία, τουρνουά ποδοσφαίρου 5Χ5 και πολλές ακόμη δραστηριότητες.

ΙNFO: Η Βλάστη βρίσκεται στο Ν. Κοζάνης, στο όρος Σινιάτσικο που δεσπόζει πάνω από την Πτολεμαΐδα και σε απόσταση 24 χλμ. από αυτήν. Συνολικά απέχει 160 χλμ. περίπου από τη Θεσσαλονίκη και περίπου 500 χλμ. από την Αθήνα. Με την Εγνατία οδό η απόσταση έχει μειωθεί αισθητά και σε λιγότερο από δυο ώρες ο επισκέπτης μπορεί να βρεθεί, ξεκούραστα, από τη Θεσσαλονίκη στη Βλάστη.

Πληροφορίες: www.earthfestival.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: